Bloem atelier : Zaden

Kardoen Overblijvende Artisjok bij

Zaden

  Antiek soort. Verwant aan de artisjok. Meerjarige plant. De bladsteel, die een paar weken voor de oogst omwikkeld wordt met donkere folie om ze te bleken, heeft een frisse smaak. Bij vroege oogst (augustus), zijn ze ook ongebleekt nog sappig en lekker mals. Bij een late oogst (oktober) is de smaak wat bitter en het gewas stugger. De binnenste nerven, het hart en de bloem zijn eetbaar. Zaaien vanaf april onder glas, begin mei in de vollegrond. Zowel blad als de bloem zijn mooi.

  voor slechts 2.25 Euro


  Ga naar Kardoen Overblijvende Artisjok


Blauwe druifjes Botryoides bij

Zaden

  Muscari Botryoides 'Album' is een bijzonder mooie witte druifhyacint. Het zijn ideale bloembolletjes om te laten verwilderen in de tuin. Deze prachtige onderhoudsvriendelijke bollen hebben weinig verzorging nodig om te gedijen. Muscari Botryoides zijn ook zeer mooie (bloem) border planten.

  voor slechts 2.95 Euro


  Ga naar Blauwe druifjes Botryoides


Helianthus Sunrich orange F1 bij

Zaden

  Kwekersras met prachtige goud-oranje petalen. De bloemen zijn geheel stuifmeel- (pollen) vrij! Eén bloem per steel. Half maart tot half april onder glas of half april tot half juni buiten op zaaibed; 5-6 weken na de uitzaai uitplanten. Hoogte: 100 cm.

  voor slechts 3.75 Euro


  Ga naar Helianthus Sunrich orange F1


Poppies of the world - Papaver Slaapbol bij

Zaden

  Zeer mooie bloem voor groepen en in de éénjarige border; zaait zichzelf gemakkelijk uit en daardoor geschikt voor verwildering. Vanaf eind maart tot eind mei buiten zaaien; breedwerpig of in regels en dan iets uitdunnen.

  voor slechts 1.29 Euro


  Ga naar Poppies of the world - Papaver Slaapbol


Schildzaad Crystallina (Alyssum) bij

Zaden

  Een tetraploide gekweekte alyssum met als resultaat extra grootbloemige, geurende kristalwitte bloemen en een rijke bloei tot aan het laatste deel van de zomer toe. Uitermate geschikt voor potten, containers, bloem- en balkonbakken en natuurlijk voor de eenjarige border. Zaaien direct in de volle grond en later verplanten of onder glas voorzaaien (max.18-20¬ļC).

  voor slechts 2.95 Euro


  Ga naar Schildzaad Crystallina (Alyssum)


Hanenkam Pampas Plume Mix bij

Zaden

  De bloem lijkt op een plumeau en voelt zeer vast en compact aan. Rechtopstaande pluim van gedeformeerde bloemen in diverse vlammende kleuren. Zaai op kamertemperatuur, de zaden niet bedekken. Verspenen en voor uitplanten even laten afharden. Uitplanten op zonnige plek en matig water geven. Ook leuk in grote potten.

  voor slechts 0.95 Euro


  Ga naar Hanenkam Pampas Plume Mix


Prachtkaars The Bride (Gaura) bij

Zaden

  De prachtkaars heeft felwitte bloemen in lange aren en verkleuren gedeeltelijk naar lichtroze. De knoppen zijn purperachtig van kleur. Nog niet uitgekomen bloemen zitten in een oranjeroze kelkbuis. De uitgekomen bloem is stervormig van opbouw. Een elegante, mooi vertakkende plant. Zeer geschikt voor de gemengde border. Zaaien in de volle grond op zaaibed, flink door laten groeien en later uitplanten.

  voor slechts 3.95 Euro


  Ga naar Prachtkaars The Bride (Gaura)


Klimmende Winde Choice Mixed (Ipomoea) bij

Zaden

  Een prachtig mengsel van fraaie kleuren, op elkaar afgestemd qua groeikracht en snelheid. In de tuin tegen een klimsteun in de vollegrond planten of in grote bloem- en balkonbakken. De vele bloemen verschijnen dagelijks, meestal in de nacht, en verwelken weer in de middag. Voorzaaien onder glas en later verplanten is ook goed mogelijk.

  voor slechts 0.95 Euro


  Ga naar Klimmende Winde Choice Mixed (Ipomoea)


Klimmende Winde Carnevale di Venezia (Ipomoea) bij

Zaden

  Een wel zeer bijzonder mengsel. Grote bloemen, prachtig gestreept in blauwe en roze tinten. In de tuin tegen een klimsteun in de vollegrond planten of in grote bloem- en balkonbakken. De vele bloemen verschijnen dagelijks, meestal in de nacht, en verwelken weer in de middag. Voorzaaien onder glas en later verplanten is ook goed mogelijk.

  voor slechts 2.95 Euro


  Ga naar Klimmende Winde Carnevale di Venezia (Ipomoea)


Klimmende Winde Clark's Blue (Ipomoea) bij

Zaden

  Fantastisch, lichtblauwe, grote bloemen met lichte keel. In de tuin tegen een klimsteun in de vollegrond planten of in grote bloem- en balkonbakken. De vele bloemen verschijnen dagelijks, meestal in de nacht, en verwelken weer in de middag. Voorzaaien onder glas en later verplanten is ook goed mogelijk.

  voor slechts 0.95 Euro


  Ga naar Klimmende Winde Clark's Blue (Ipomoea)


Klimmende Winde Flying Saucer (Ipomoea) bij

Zaden

  Fantastisch grote bloemen in de kleuren witblauw en blauwwit gestreept. In de tuin tegen een klimsteun in de vollegrond planten of in grote bloem- en balkonbakken. De vele bloemen verschijnen dagelijks, meestal in de nacht, en verwelken weer in de middag. Voorzaaien onder glas en later verplanten is ook goed mogelijk.

  voor slechts 2.25 Euro


  Ga naar Klimmende Winde Flying Saucer (Ipomoea)


Klimmende Winde Grandpa Ott (Ipomoea) bij

Zaden

  De bloemen zijn iets kleiner, echter zo ontzettend mooi en fluweelzacht. Diep paarspurper met een helder rode ster vanuit het midden. In de tuin tegen een klimsteun in de vollegrond planten of in grote bloem- en balkonbakken. De vele bloemen verschijnen dagelijks, meestal in de nacht, en verwelken weer in de middag. Voorzaaien onder glas en later verplanten is ook goed mogelijk.

  voor slechts 2.95 Euro


  Ga naar Klimmende Winde Grandpa Ott (Ipomoea)


Papaver Coral Reef (Oosterse Klaproos) bij

Zaden

  De bloem lijkt op crêpepapier en de kleur is diep zalmroze. De planten hebben sterke stelen, grote bloemen en staan graag op een zonnige plek. Na de bloei sterven ze bovengronds volledig af en komen later in het jaar weer sterker terug. Geschikt voor gebruik in potten, terraskuipen of gewoon in de border. Zaaien op plaats van bestemming en later uitdunnen.

  voor slechts 3.95 Euro


  Ga naar Papaver Coral Reef (Oosterse Klaproos)


Papaver Fluffy Venus bij

Zaden

  Een zeer interessante nieuwe vari√ęteit in de papavers. Fluffy Venus heeft zeer fraai gefranjerde, dubbele bloemen in een warm rose/rode kleur, waarbij de onderkant van de bloem maagdelijk wit blijft. Een eenjarige, maar zeer populaire en dankbare tuinplant. Zaaien direct ter plaatse, dun zaaien en niet verplanten, wel na opkomst eventueel uitdunnen. Geschikt voor perken, borders en uiteraard de wilde tuin. Mooie snij/droogbloem.

  voor slechts 2.95 Euro


  Ga naar Papaver Fluffy Venus


Salvia Oxford Blue bij

Zaden

  Het meest exotische blauw is dat van de Blauwe Salie. Grote ultramarijnblauwe bloemen, die door bijna geen enkele bloem in kleur wordt overtroffen. Werkelijk adembenemend! Ook de bloeiperiode van Oxford Blue is lang en rijk. Een vrijwel rechtopgroeiende plant, waarvan de bladen en stengels licht behaard zijn. Graag een zonnig plaatsje geven.

  voor slechts 3.95 Euro


  Ga naar Salvia Oxford Blue


Narcissen Corsage bij

Zaden

  Narcis Corsage is een unieke tweekleurige narcis. Wat Corsage zo bijzonder maakt zijn haar grote, rijk oranje gekleurde, afgeplatte trompetten. De bloem lijkt uit twee lagen te bestaan. Dat zorgt voor een 'two-tier' effect niet gezien bij andere narcissen. Narcis Corsage is daarom met recht een echte blikvanger in de lentetuin.

  voor slechts 3.95 Euro


  Ga naar Narcissen Corsage


Narcissen Orangerie bij

Zaden

  Narcis Orangerie is een unieke tweekleurige narcis. Wat Orangerie zo bijzonder maakt zijn haar grote, rijk oranje gekleurde, afgeplatte trompetten. De bloem lijkt uit twee lagen te bestaan. Dat zorgt voor een 'two-tier' effect niet gezien bij andere narcissen. Narcis Orangerie is daarom met recht een echte blikvanger in de lentetuin.

  voor slechts 3.95 Euro


  Ga naar Narcissen Orangerie


Artisjok Green Globe bij

Zaden

  Meerjarige plant met groene bloemen, die nog voordat ze uitkomen worden geoogst als groente. Een ware delicatesse ! Indien niet tijdig geoogst, dan is de bloem ook fraai. Zaaien onder glas op zaaibedje of bij voorkeur direct in potten om de penwortel zo weinig mogelijk te beschadigen. De meest gestekelde planten verwijderen en alleen de mooiste en sterkste planten opkweken. Heeft een stevige bemesting nodig. Is niet geheel winterhard, dus in de winters met bijv. stro afdekken.

  voor slechts 1.25 Euro


  Ga naar Artisjok Green Globe


Zonnebloem F1 Sunrich Orange (Helianthus) bij

Zaden

  Zeer populaire snijbloem bij de professionele tuinder. Sunrich Orange is uiteraard pollenvrij en een van de meest gewilde, bekendste en ook mooiste zonnebloem. Het is er één die lang goed blijft, een mooie kleur en goed volgroen blad heeft. De bloem is geeloranje. Uitermate geschikt voor achtergrondbeplanting, solitair of als snijbloem. Denk om slakken. De gedroogde zaden zijn een lekkernij voor de vogels. Hoogte: 140 cm.

  voor slechts 3.25 Euro


  Ga naar Zonnebloem F1 Sunrich Orange (Helianthus)


Zonnebloem Sunspot, laag (Helianthus) bij

Zaden

  Een dwerg zonnebloem die een grote bloem vormt met een diameter van wel 30 cm. Ook geschikt voor de teelt in een grote pot of kuip. Zaaien ter plaatse en uitdunnen op ca. 30 cm afstand of zaaien en opkweken in potjes om vanaf half mei uit te planten. Zeer goed bestand tegen wind en regen. Ideaal om kinderen te leren tuinieren. Denk om slakken. Hoogte: 40cm.

  voor slechts 2.25 Euro


  Ga naar Zonnebloem Sunspot, laag (Helianthus)


Thelesperma Choc O'Gold (Cosmidium) bij

Zaden

  Een weinig bekende eenjarige met fraaie bloemen op ranke stengels met varenachtig blad. Het midden van de bloem is chocoladebruin en de rand rondom is geel. Choc O' Gold wordt vanaf 1700 in veel Engelse tuinen gezien. Men dacht toen dat het een hybride vorm was, maar naar later bleek is het een wildbloem uit Texas. Bij voorkeur zaaien op plaats van bestemming. Geschikt voor perken, borders en grote potten.

  voor slechts 2.95 Euro


  Ga naar Thelesperma Choc O'Gold (Cosmidium)


Viool Zwitserse Reuzen gemengd bij

Zaden

  De bekende grootbloemige violen met meestal een grote zwarte vlek in het centrum van de bloem. Een bloemistenmengsel met veel fluweelachtige warme kleuren. De bloemen van de viooltjes zijn eetbaar. In principe zijn alle viooltjes tweejarig, maar de eenjarige cultuur is aan te raden. Vroeg in het voorjaar zaaien, eventueel onder koud glas, verspenen of direct van het plantbed uitplanten op plaats van bestemming. Geel gearceerd is tweejarige teelt.

  voor slechts 1.25 Euro


  Ga naar Viool Zwitserse Reuzen gemengd


Krokus Vanguard bij

Zaden

  Krokus Vanguard is een zeer bijzonder en uniek gekleurde Krokus soort. Met gesloten bloem zijn ze zilverachtig en eenmaal geopend, een prachtige paars/lila grijze kleur. Het is een ideale bloembolletje om in groepen voorin in de bloemenborder te planten, of langs paden en wegen. U kunt ze ook in potten, containers en bloembakken planten, om uw huis en tuin op te vrolijken. Vooral aangeplant in grote groepen komen krokussen bijzonder mooi tot hun recht. Krokusbollen zijn onderhoudsarm en zeer geschikt om te laten verwilderen in de tuin; bijvoorbeeld in het gras, het bos en onder bomen.

  voor slechts 2.95 Euro


  Ga naar Krokus Vanguard


Ranonkels Wit - Dubbel Wit bij

Zaden

  Ranonkels zijn bijzondere zomerbloeiende bloembollen. Double White Buttercup, heeft volle hagelwitte bloemen, die bijzonder mooi ogen naast, bijvoorbeeld, frisgroene buxushagen. Het is een ideale bloem om in nonchalante boeketten te verwerken en een echte bijenplant! Schitterende grootbloemige witte ranonkels met volle dubbele bloemen. Iedere tak geeft meerdere bloemen. Ranonkels bloeien net zo makkelijk in de volle zon als in halfschaduw. Uitermate goed geschikt om bloemen van te snijden.

  voor slechts 2.95 Euro


  Ga naar Ranonkels Wit - Dubbel Wit


Edelweiss (Leontopodium Alpinum) bij

Zaden

  Zeg Edelweiss en het eerste waar je aan zult denken is de charismatische Kapitein Von Trapp die zijn klassieke hommage aan deze mooie kleine bloem zingt in 'The Sound of Music'. Edelweiss is een bijzondere vaste plant die in juni/juli bloeit met witte wollige bloemen. Omdat het een plant is dat goed gedijt in de zon op schrale kalkhoudende grond, is het zeer geschikt voor de rotstuin.

  voor slechts 3.95 Euro


  Ga naar Edelweiss (Leontopodium Alpinum)